Kötészet

Irkafűzés

A borító első és hátsó oldalát egy papírlapra nyomjuk,amely a füzetet alkotó papírköteg tetejére illetve aljára kerül, középen meghajtjuk, így az egész füzetet összefogja. Az irkafűzésnél az ívek a gerinccsíknál két, vagy több drót kapoccsal kerülnek rögzítésre.

Szegecselés

Készítünk Egyedi gyűrűs mappát, különböző fajta szerkezetekkel, felírótáblát csiptetővel, füzetboxot.

Prégelés

Ez a technika nem csupán látványossá teszi a kiadványt, hanem biztonságtechnikai funkciót is betölt azáltal, hogy nehéz reprodukálni. Akár hologram is készíthető és a felületen egyedi grafikát is lehet készíteni. Korábban ez a technológia aranyozás néven volt ismert. Ma már a népszerű arany, ezüst, króm mellett számtalan szín közül lehet választani irizáló változatban is, sőt színhasználat nélkül is használható egy-egy elem kiemelésére. Utóbbi esetben a papíron kialakuló forma a térbeli eltérésekből áll össze. Kedvelt, fantáziadús és különleges megoldás. A prégelésl egyedivé teszi a kiadványt. Különösen ajánlható logók, címek, díszítések kiemelésére.

Melegfóliázás

Azt a folyamatot amikor egy átlátszó műanyag védőréteget (lamináló film) fóliázó gépben 100-120 fokon összepréselünk a már nyomtatott papírral melegfóliázásnak nevezzük. E művelet során erős, kopásálló réteg keletkezik, amely lehet matt vagy fényes, de vannak speciális, pl. erezett felületű fólia típusok is. A könyvborító fóliázása jelentősen növeli annak professzionális megjelenését, vonzerejét. Ez adja meg a borító fényes ragyogását, vagy selymes tapintását.

UV lakkozás

A nyomdaiparban használt lakkok növelik a nyomat fényességét, illetve védik a nyomatot a külső behatások, szennyeződések ellen. Napjainkban ma már további speciális igények, mint pl. vízgőz-záró réteg kialakítása, vagy csúszásmentesítés is megoldható lakkozással.